Azonnal terhelhető implantátum - IHDE DENTAL

 

,,Nekem ott kezdődik az implantológia ahol mások feladják”

                                                    Prof. Dr. Stefan Ihde

 

Mi is az a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum vagy más néven műgyökér tulajdonképpen egy titán ötvözetből készült csavar, amit a különböző okok miatt elveszített vagy eltávolított fogak helyére, az állcsontba helyez be az orvos. A behelyezést majd a több hónapig tartó beépülést követően ezekre a csavarokra rögzítik a koronát, hidat vagy stabilan tartják az amúgy mozgó protézist.

A svájci székhelyű IHDE Dental 2014-ben ünnepelte fennállásának 60.évfordulóját, közel 50 országban forgalmazza  termékeit , 1 millió feletti eladott implantátummal több százezer páciens  életminőségét állította vissza.

Az IHDE Dental fogászati implantátumai a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak felelnek meg és olyan tanúsítványokkal rendelkeznek, melyek garantálják az IHDE Dental Implantátumok biztonságos felhasználását bármelyik országban-Made in Swiss

 

Milyen előnyei vannak az IHDE Dental Implantátumainak?

Az Ihde Dental Implantátumainak többszörös nemzetközi szabadalommal védett újításai pár napra csökkenthetik az akár évekig is eltartható implantációs fogpótlások kezelési idejét.

Olyan páciensek is elláthatók fogászati implantátumokkal, illetve rögzített pótlásokkal, akiket a hagyományos módszerekkel dolgozó fogorvosok, szájsebészek eltanácsolnának vagy csak hosszas, bonyolult műtétsorozattal tudnának ellátni.

Nincs szükség csontpótlásra,műtéti úton beépített mesterséges csontpótlók alkalmazására ami jelentősen csökkenti a beavatkozás árát.

AZ IHDE Dental implantátumokon rögzített fogpótlás azonnal teljes terhelhetőséget, tökéletes rágófunkciót biztosít.

 

Milyen problémákra nyújt megoldást a fogászati implantátum?

Ha Önnek egy vagy több foga hiányzik, és nem szeretné ép fogait lecsiszoltatni vagy protézist hordani.

Ha úgy érzi életminősége megváltozott, mert  kivehető fogpótlást kénytelen hordani, ami kényelmetlen, nem tud megbarátkozni vele, mert mindig mozog, kellemtelen helyzetekbe hozza.

Ha régi hídjai cserére szorulnak, de az alattuk lévő fogak már nem alkalmasak további ellátásra.

 

Miben más az IHDE Dental azonnal terhelhető implantátuma?

Bár egyre több orvos és kutató-fejlesztő, gyártó cég ismeri fel, hogy nincs minden esetben szükség az implantátumok begyógyulására ahhoz, hogy azokra koronát vagy hidat lehessen feltenni, mégis  a legtöbb rendelőben kivárják a 3-6 hónapos gyógyulási időt.

Az IHDE Dental Implantátumait közel 20 éve arra fejlesztik, hogy a kezelés időtartamát radikálisan csökkenteni lehessen.
A fogászat, szájsebészet mellett nagyban támaszkodnak a traumatológiában régóta elismert és alkalmazott  azonnali terhelés módszerére.

Az implantátumok többsége egy darabból áll, a műgyökér és a felépítmény között nincs meglazulható összekötő elem vagy úgynevezett mikro-rés ahol a baktériumok megtelepedhetnek ami az implantátum elvesztéséhez vezethet.

 

Alkalmazható-e az Én esetemben az azonnal terhelhető implantátum?

Igen! Kutatásaink, statisztikáink azt bizonyítják, hogy az IHDE Dental Implantátumok a páciensek 99%-ánál alkalmazhatóak!
Hosszú távú nyomon követéses vizsgálataink szerint a sikerességi mutató elérheti a 99%-ot is, az implantátumok élettartama megfelelő feltételek mellett akár 25 év is lehet, és nem kizáró oka cukorbetegség vagy a dohányzás sem.

 

Hogyan zajlik és mennyi ideig tart a teljes kezelés?

Az első vizsgálat alkalmával minden esetben röntgenfelvétel készül, ha az orvos szükségesnek látja, CT felvétellel is meggyőződik arról, hogy hová helyezhető be az IHDE Dental Implantátum, és egyezteti Önnel a kezelési tervet.

A megbeszélt időpontokban az implantátumok behelyezése következik, ami egy ambuláns műtét, majd a műtét után azonnal megtörténik a lenyomatvétel is.

Optimális esetben akár 1-2 napon belül vázpróba következhet és 3-6 nap után Ön végleges, vagy hosszú távú ideiglenes fix pótlással távozhat. ( Ha Ön számára kezelőorvosa ideiglenes fix pótlást tud csak beépíteni, azt 6 hónap múlva az Ön elvárásainak még jobban megfelelő pótlásra cseréli ki.)

 

Milyen garanciát kapok az Implantátumokra?

A gyártó az implantátumokra 5 év cseregaranciát vállal, melynek feltételeiről érdeklődjön kezelőorvosánál.