Garancia

Térítésmentes első vizsgálat! Ha a probléma megoldására több lehetőség is kínálkozik, úgy azokat modelleken mutatjuk be a jobb érthetőség kedvéért.

A kezeléseket mindig megelőzi egy kezelési terv felállítása, mely az árajánlatot is tartalmazza. Ez az első vizsgálat térítésmentes. Ha a probléma megoldására több lehetőség is kínálkozik, úgy azokat modelleken mutatjuk be a jobb érthetőség kedvéért. Az ajánlatokat írásban is megadjuk Önnek, melynek elfogadása a kezelésbe való beleegyezést jelenti.

Praxisunk a velünk szorosan együttműködő fogtechnikai labor munkájáért is felelősséget vállal. Kizárólag csak az Európai Unióban elfogadott anyagokat és technológiákat használunk fel, minden lépés betartásával és részfolyamat megvizsgálásával.
A munkánkra az általában elfogadottnál lényegesen hosszabb idejű garanciát tudunk adni. Garancia azonban csak a technikai hibákra lehet érvényes, betegségek ellen és a külső eatások ellen ma még sajnos nem létezik garancia.

A garancia ideje a felhasznált anyagoktól függ:

  • Porcelán és fém alkatrészekre 2 év
  • Műanyag alkatrészekre 1 év
  • Funkciós részekre pl: nyomógomb 1 év

Ha implantátum 5 éven belül megsérül vagy eltörik,amennyiben lehetséges új implantátumot helyezünk be.

A garancia feltétele az évenkénti kontrollvizsgálaton való megjelenés!

 

A következő esetekben nem érvényes a garancia:

Ha a beteg elhanyagolja a szájhigiéniát, ha a páciens nem tartja be a fogorvosok utasításait (például nem visel okkluzális éjszakai síneket,az orvos által ellenjavalt ételeket fogyaszt....), ha a kezelés alatt vagy a kész fogpótláshoz más rendelőben hozzányúlnak( kivételt képez ha ehhez a kezelőorvos hozzájárulását adta ), ha a részleges vagy teljes műfogsorokat nem tárolják és karbantartják megfelelően, ha az íny vagy a csont sorvadás miatt a koronák széle kilátszik vagy az implantátum meglazul, ha a beteg rövid időn belül jelentős súlyt veszít vagy hízik. Sérülés esetén, például sportsérülés esetén. A fogak és a csontosodás állapotát negatívan befolyásoló betegségekben (például cukorbetegség, epilepszia, csontritkulás, vagy kemoterápia).Ha a páciens nem cserélteti le a megbeszélt időben az ideiglenes fogpótlást véglegesre. Ha a páciens nem értesíti időben a rendelőt a felmerülő problémákról.